logogray

varer =
Handlevogn
Sum totalt =

Cinderella som hovedsponsor

Av Christian Oksum

FURUFLATEN: Johann Forfang hadde en eventyrlig debut i verdenscupsirkuset sist sesong, med tredjeplass i Vikersund, deltagelse i VM i Falun og to junior-VM-gull som høydepunktene.

Satsingen kommende sesong har imidlertid Forfang vært litt usikker på, fordi han har manglet en betydelig sponsoravtale. En mulig løsning har vært å ta seg en deltidsjobb. Men nå kan hoppkometen fra Tromsø puste lettet ut. I dag reiste han til Furuflaten i Lyngen og sikret seg en treårstale med selskapet Cinderella Eco Solution.

– Avtalen betyr at jeg kan satse helt og fullt som skihopper de neste tre årene uten å bekymre meg for økonomien, og jeg kan slappe litt mer av, sier Forfang til itromso.no.

– Og da kan du love lange hopp når det blir vinter igjen?

– Love er vel vanskelig, men jeg skal gjøre mitt for å få til det, svarer 19-åringen.

 

Forfang drømmer om verdensrekorden 

 

Passer profilen

Cinderella Eco Solution produserer forbrenningstoaletter, blant annet til hytter, og omsatte for cirka 86 millioner kroner i fjor.

– Jeg er idrettsinteressert, både i ski, fotball og alpint, men nå er jeg blitt ekstra interessert i hopp. Det er veldig gøy, og man føler man har en tilknytning til hoppverdenen på en helt annet måte enn før, sier fabrikksjef Frode Hansen

Og fortsetter:Forfang1

– Jeg ser også en veldig stolthet blant arbeiderne som identifiserer seg med mye av det Johann gjør, at det er mulig å komme fra relativt små og enkle kår og lykkes ute i den store verden. Det har Johann vist er mulig, og vi også med produktene våre. Bare man er dedikert nok, så er det fullt mulig å lykkes.

Cinderella Eco Solution har produksjonslokalene på Furuflaten. Det er om lag ei mil fra Oksvik, der Johanns far, Hugo, vokste opp. Selskapet har støttet Johann siden han var 14 år. Men nå støtter de han med et helt annet beløp enn tidligere.

– Nå forsterker vi samarbeidet, og vi liker de verdiene og det Johann står for. Han er hardtarbeidende, målrettet og utrolig dyktig. Det er lett for oss å identifisere oss med ham og vice versa. Vi ønsker å samarbeide med Johann i lang tid og ønsker ham lykke til i sesongen, sier Thomas Krogedal, salgs- og markedssjef i Cinderella Eco Solution.

Johann skal fortsatt ha Trondheim som base og tilhøre Trønderhopp.

 

– Cinderella har støttet Johann helt siden han var unge og fortsetter nå. Det gir ham trygghet.  Denne støtten har vært avgjørende for at han kunne utvikle seg. Det koster Forfang2veldig mye å bo borte og drive idrett på bortebane. Den hjelpen vi har fått, og får videre nå, er helt fantastisk, sier Hugo Forfang.

 

«God sum»

Avtalen sikrer Johann grunnlag for sportslig satning, men partene vil ikke kommentere beløpet.

– Det er en god sum. Kall det en «riktig» sum, og det er en sum som gjør at Johann kan senke skuldrene sine og vi har ikke lyst å gå ut med beløp. Det føler vi er en sak mellom oss to, er alt Thomas Krogedal vil si.

– Er du lettet og glad nå, Johann?

– Absolutt. Dette var en viktig avtale å få plass. Det at det er Cinderella er like viktig for meg, sier Forfang, som etter alle solemerker blir tatt ut på elitelandslaget i løpet av noen dager.

– Det er noe som gjenstår å se. Jeg vet veldig lite akkurat nå. Vi får se hvordan laget blir og hva som skjer framover vet jeg ikke ennå, sier Johann, som fikk hilse på de ansatte og spist et måltid på pauserommet før han måtte sette seg i bilen for å rekke et fly fra Tromsø til Trondheim tidlig i ettermiddag.

Avtalen gjelder for tre år, men kan altså bli forlenget etter hvert.

– Det er jo et dårlig tidspunkt å hoppe av nå, sier Frode Hansen med et smil.

(Kilde: itromso.no)

Aktiviteter

Følg Cinderella

Utviklet av FlashMedia AS